marți, 14 februarie 2012

Permisul de conducere

Permisul de conducere romanesc este valabil in Italia, o perioada de 1 an de la data intrarii pe teritoriul Italiei. Cetatenii romani care isi stabilesc domciliul in Italia pot sa solicite preschimbarea permisului romanesc si obtinerea unui permis italian, fara sa mai sustina examenul de verificare.
Sistemul permiselor de conducere auto in Italia este pe baza de puncte.
Fiecarui ermis de conducere ii sunt alocate initial 20 de puncte, ce se dminueaza in cazul incalcarii reguluilor de circulatie. Scaderea numarului de puncte este comunicata conducatorului auto si, in paralel, unei baze de date gestionate de Ministerul Transporturilor, ce va fi in curand consultabila pe internet.
Acest nou mecanism nu priveste doar permisele de conducere italiene, ci si pe cele straine preschimbate, dar si pe cele ale auto-transportatorilor care sofeaza in Italia, in interes de serviciu.
Numarul de puncte scazute, variaza in functie de gravitatea infractiunii savarsite pe drumurile din Italia. Iata un exemplu: pentru parcarea in locurile destinate mijloacelor de transport in comun, penalizare este de 2 puncte, iar pentru infractiuni mai grave, cum ar fi conducerea in stare de ebrietate sau conducerea pe contrasens pe autostrada, penalizarea este de 10 puncte.
In primii doi ani de la obtinerea permisului, penalizarea este dubla. Odata ajunsa cota zero de puncte, in baza legislatiei rutiere italiene, permisul este suspendat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu